Oferte locuri de munca top

Comertul cu amanuntul, afectat de vacanta de vara

După scăderea din luna iunie, în iulie afacerile din comerțul cu amănuntul aproape au stagnat.

Volumul cifrei de afaceri a fost cu numai 0,2% mai mare faţă de luna precedentă, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit celor mai recente date anunțate de Institutul Național de Statistică.

Creșteri foarte mici au fost înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+0,5%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,4%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,1%).

Iulie 2022 comparativ cu iulie 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 3,4% în iulie, comparativ cu iulie 2021.

Creșterea a fost generată de majorările afacerilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule (+5,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,2%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,5%).

Construirea a doua blocuri in Bucuresti, in pregatire

Ianuarie – iulie, comparativ cu perioada similară a anului trecut

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a fost mai mare cu 6,2% în primele șapte luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut (ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare).

Aceasta ca urmare a creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzările de produse nealimentare (+4,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%).

Sus