Oferte locuri de munca top

Comenzile în Zona Euro continuă să crească

muncitoriCompaniile din zona euro sunt în continuă ascensiune, comenzile primite de acestea fiind în creştere pentru a şaptea lună consecutiv, până la nivelul înregistrat la jumătatea anului 2011.

Agenţii economici au încercat să se adapteze noului flux de comenzi, lista comenzilor nefinalizate crescând pentru prima dată din luna aprilie anul trecut, potrivit Markit Eurozone PMI. Creşterea înregistrată a fost cea mai mare din mai 2011.

De asemenea, companiile europene şi-au suplimentat personalul în lumina noilor comenzi, iar nivelul angajărilor a ajuns la cel din august 2011.

Sectorul serviciilor a înregistrat cea mai spectaculoasă creştere.

“Creşterea este unilaterală şi destul de dependentă de sectorul serviciilor unde preţurile mai scăzute alimentează dezvoltarea, în special în domeniile care livrează direct consumatorului. Slăbiciunea sectorului de producţie rămâne o problemă majoră”, a declarat Chris Williamson, Chief Economist la Markit.

Cele mai mari creşteri ale afacerilor s-au înregistrat în Germania şi Franţa, se arată în raport. Preţurile de producţie au scăzut în contextul scăderii preţului petrolului.

Sus