Oferte locuri de munca top

Codul Urbanismului revine în Parlament

Revine în Parlament proiectul de lege care modifică Legea spațiilor verzi și permite betonarea spațiilor verzi, după cum spune Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

”Profitând de faptul că agenda publică este ocupată cu geamantanul plin cu șpagă al lui Dumitru Buzatu și cu asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale, coaliția PNL-PSD încearcă să treacă pe repede-înainte Codul Urbanismului. O lege care favorizează mafia imobiliară, bagă în legalitate construcțiile nelegale și care va permite distrugerea spațiilor verzi”, afirmă Clotilde Armand.

Parlamentarul PNL, Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților a pus pe ordinea de zi de astăzi acest proiect de lege nociv. ”O Comisie în care PSD ordonă, iar PNL execută”, acuză primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand: ”Camera Deputaților este cameră decizională, după ce Codul Urbanismului a fost adoptat tacit în Senat, în urma lobby-ului agresiv al antreprenorilor imobiliari. Acest proiect de lege trebuia dezbătut de specialiști și de societatea civilă, iar toate amendamentele toxice să fie eliminate. El a primit deja aviz favorabil, până acum, în patru comisii importante din Camera Deputaților.

Parc eolian de aproape 50 MW, in pregatire

În vară am protestat alături de grupuri de organizații civice și am reușit să oprim modificările respective. Trebuie să reușim să facem asta și acum. Interesul coaliției PNL-PSD și al mafiei imobiliare care trage sforile în Parlament este ca legea să fie trimisă rapid la promulgare, fără să țină cont de dorințele și nevoile cetățenilor: fără construcții și terase ilegale în parcuri și pe spațiile verzi, fără blocuri între case și salvarea de la distrugere a clădirilor de patrimoniu.”

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus