Oferte locuri de munca top

CNAIR are nevoie urgenta de 100 mil lei  

După rectificarea bugetară, în care bugetul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a fost diminuat cu circa 78 milioane de lei, activitatea de întreținere a drumurilor nu mai poate să fie susținută. La momentul respectiv, suma a fost folosită pentru asigurarea finanțării unor cheltuieli urgente ale altor beneficiari, pentru care nu s-au putut obține fonduri suplimentare de la bugetul de stat. Din acest motiv, bugetul CNAIR pentru anul 2020 urmează să fie majorat cu 100 milioane de lei, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern.

De asemenea, în prezent, bugetul CNAIR este afectat și de executarea silită a veniturilor proprii în cadrul contractului „Proiectare și execuție autostrada Nădlac – Arad și Drum de legătură km 22+218-38+882- Lot 2”. Începând cu data de 11 decembrie 2020, CNAIR nu mai încasează veniturile proprii colectate de către distribuitorii de roviniete și peaj, până la colectarea de către BEJ a acestei sume. Astfel, bugetul a fost diminuat cu încă 79,5 milioane lei, în urma executării silite, iar obligațiile de plată privind activitatea de întreținere nu mai pot fi acoperite.

Necesarul de credite bugetare la momentul prezent este de 100.000 mii lei, reprezentând:

* 54.154 mii lei pentru întreținerea infrastructurii rutiere (inclusiv pentru lucrări accidentale pentru eliminarea pagubelor produse de inundații la obiectivul DN 15 km 242+200-286+250);

* 45.845 mii lei pentru întreținerea infrastructurii rutiere, rezultați din executarea silită a veniturilor proprii reluată în dosarul de executare.

Totodată, prin alocarea suplimentare va fi evitat scenariul în care compania ar fi pusă în  imposibilitatea de plată a cheltuielilor de personal, a datoriilor față de bugetul de stat (contribuții sociale, TVA, impozit pe profit), a furnizorilor care desfășoară lucrări aferente activității de întreținere a infrastructurii rutiere.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus