Oferte locuri de munca top

CNAIR a reziliat contractul cu un constructor

Din cauză că lucrările începute în anul 2016 au ajuns în prezent abia la stadiul de sub 40% pe lotul 3 al autostrăzii A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii, CNAIR a luat decizia de a rezilia contractul cu constructorul.

Contractul pentru realizarea celor 15,7 km a fost atribuit asocierii formată din Straco Grup SRL – Specialist Consulting SRL – Total Road SLR, valoarea contractului fiind de 280 milioane de lei.

Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Istoria acestei licitații, derulate în 2015, este și o lecție despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante.

Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 de milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei.

Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor.

”Am cerut CNAIR să implementeze un calendar accelerat pentru relicitare, astfel încât să avem un nou constructor în teren cât mai curând”, a mai spus Cătălin Drulă.

Potrivit CNAIR, decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat un număr de trei înștiințări de remediere și a abandonat șantierul.

După deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Chețani, în data de 18 septembrie anul trecut, Antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuție a lucrărilor. La data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în prezent progresul fizic înregistrat este de 37,86%, Antreprenorul înregistrând un progres de aproximativ 1% în ultimele 5 luni.

CNAIR menționează că rezilierea efectivă intră în vigoare în 14 zile de la notificarea Antreprenorului.

După rezilierea contractului, CNAIR va elabora o nouă documentație de atribuire în vederea relicitării acestui contract pentru finalizarea lucrărilor de construcție a acestui sector de autostradă.

 

 

Drumari: Facilitatile fiscale si protectia sociala reduc penuria de muncitori

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus