Oferte locuri de munca top

CNADNR încă aşteaptă 3,5 milioane de euro garanţie pentru DN 66

S8000828Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România aşteaptă de peste patru ani recuperarea garanţiei de bună execuţie în valoare de 3,5 milioane de euro pentru proiectul eşuat al reabilitării DN 66 între Rovinari şi Bumbeşti Jiu.

“Referitor la stadiul recuperării garanţiei de bună execuţie în sumă de 3.572.681 euro, vă comunicăm că acest dosar este încă pe rol, neavând o soluţie definitivă. CNADNR a contractat o echipă de avocaţi români şi maghiari care îi reprezintă în acest litigiu ce este instrumentat la Budapesta.” , se arată în răspunsul formulat de Ministerul Transporturilor la interpelarea deputatului Scarlat Iriza.

CNADNR solicită MKB Bank plata sumei de 3,5 milioane de euro şi dobânzile aferente între 2011-2013.

În august 2007 CNADNR a semnat cu VEGYEPSZER International ltd contractul de reabilitare a DN 66, tronsonul 5R2 Rovinari-Bumbeşti Jiu în valoare de peste 23 de milioane de euro. Contractul a fost reziliat în noiembrie 2011 la un grad de execuţie de 5,8%.

Autorităţile române au plătit constructorului până la acea dată 4,8 milioane de lei reprezentând lucrări real executate, se mai arată în răspunsul Ministerului Transporturilor.

 

Sus