Oferte locuri de munca top

Clujul vrea fonduri europene pentru extinderea Clinicii de Psihiatrie Pediatrica

Proiectul de extindere si modernizare, cu fonduri europene, a Clinicii de Psihiatrie Pediatrica din Cluj, va fi supus luni aprobării consilierilor județeni din Cluj.

Presedintele CJ Cluj Alin Tise a initiat doua proiecte de hotarare vizand aprobarea proiectului cu finantare europeana, a cuantumului cofinantarii si a indicatorilor tehnico-economici aferenti investitiei „Extinderea si modernizarea Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca”.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza o extindere a cladirii, atat pe verticala cat si pe orizontala, respectiv prin construirea unui nou etaj si a unui subsol.

Valoarea totala a proiectului este de 19.291.848,57 lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. In ceea ce priveste cofinantarea Consiliului Judetean, aceasta este de 2%.

In prezent, Sectia Clinica de Psihiatrie Pediatrica cu Compartiment de Toxicomanie functioneaza pe strada Ospatariei f.n. din municipiul Cluj-Napoca, intr-o cladire destinata initial unei foste crese. Intrucat imobilul respectiv a fost construit in alt scop, este subdimensionat si nu respecta circuitele functionale specifice unei unitati sanitare de profil, clinica este autorizata pentru functionare doar provizoriu. In acest context, a fost identificata necesitatea extinderii si modernizarii structurii acestuia astfel incat sa corespunda necesitatilor medicale actuale, cu acordarea serviciilor corespunzatoare unui numar cat mai mare de pacienti.

Sus