Oferte locuri de munca top

Clujul cauta constructori pentru restaurarea castelului Banffy

poze-banffy-1_page_2Execuția lucrărilor de restaurare și conservare pentru castelul Bánffy din județul Cluj a fost scoasă la licitație. Termenul limită de depunere a ofertelor de către operatorii economici interesați, anunțat de Consiliul Județean Cluj, este 29 noiembrie 2018.

Societatea ce va fi declarată câștigătoare la finele întregii proceduri va trebui să realizeze lucrarea pe baza documentațiilor tehnice elaborate anterior de către asocierea S.C. Ektra Studio S.R.L. – S.C. K&K Studio De Proiectare S.R.L. – S.C. Arh. Service Guttmann&Comp S.R.L.

Termenul de realizare a lucrărilor este de maxim 24 luni de la momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor.

Contractul ce urmează a fi atribuit presupune atât restaurarea imobilului Castel Banffy, cât și a parcului monument, lucrările urmând a fi realizate de specialiști și experți atestați.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de restaurare și conservare este de 13.473.392 lei fără TVA.

În ceea ce privește criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Pentru partea exterioară a clădirii s-a decis amenajarea parcului ornamental, decolmatat, curățat și taluzat, cu o insulă în mijloc. Obiectele arhitecturale restaurate și  care se vor regăsi în parc sunt pontonul, pasarela peste canal, poduri peste șanț, pavilion, porumbar, fântâna arteziană și zidul de sprijin.

De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi restaurate și consolidate alte două imobile ce vor avea destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Județul Cluj, prin Consiliul Județean, este beneficiarul Proiectului european ,,Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, jud. Cluj”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj fiind de 390.520,74 de lei, reprezentând 2% din valoarea totală.

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Vom avea un popas gen Paprika Csarda si in Romania

Dezvoltatori turci pregatesc construirea unor ansambluri in Capitala

Prima temere a clientilor – evolutia creditarii

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus