Oferte locuri de munca top

Cluj primește fonduri suplimentare prin PNDL

Cluj_Napoca_riverJudeţul Cluj a primit o alocare financiară suplimentară de 2,7 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2015, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean.

Suma reprezintă diferenţa dintre valoarea alocaţiei bugetare solicitate de Consiliul Judeţean Cluj în baza propunerilor primite de la consiliile locale din judeţul Cluj (11,5 milioane lei) şi suma efectiv primită conform listei Obiectivelor de investiţii PNDL finanţate în anul 2015, etapa I (8,7 milioane lei).

O parte din această finanţare, respectiv suma de 500 de mii de lei va fi folosită pentru cofinanţarea modernizării drumului comunal Mintiu Gherlii – Pădureni, restul sumei urmând a fi redistribuită la nivelul judeţului Cluj pentru anumite proiecte prioritare ale comunităţilor locale din judeţ cum ar fi refacerea unui pod afectat de inundaţii din comuna Chinteni sau introducerea reţelei de apă în comuna Vad, dar şi pentru alte asemenea proiecte ce urmează a fi nominalizate în perioada următoare.

Propunerile înaintate de Consiliul Judeţean Cluj Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru alocarea de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă o centralizare a solicitărilor primite din partea beneficiarilor investiţiilor, respectiv a consiliile locale din judeţul Cluj.

Judeţul Cluj avea contracte de 16,5 milioane de lei aprobate prin PNDL, fonduri aprobate în 2014 dar care nu au fost cheltuite de consiliile locale.

Sus