Oferte locuri de munca top

Cluj-Napoca: Executia pasajului din piata Garii demareaza in acest an

Lucrarile pentru realizarea pasajului subteran din Piata Garii, din Cluj Napoca, vor demara in acest an. Intr-o prima faza au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru acest pasaj de legatura.
Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 5.2 milioane de lei, iar durata de realizare a noului pasaj este de zece luni.
Gheorghe surubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, explica in ce consta proiectul: „Lucrarea prevede unirea pasajului CFR cu cel care apartine Primariei, urmand ca, intr-o etapa urmatoare sau in paralel, daca vor permite avizele si documentatiile tehnice, sa fie reabilitat si pasajul existent al Primariei Cluj-Napoca. Practic, se va face legatura intre accesul din vest al pasajului pietonal municipal de pe strada Horea, situat pe trotuarul din fata garii si accesul estic al pasajului pietonal al CFR din Piata Garii, spre Gara Mare. Amandoua pasajele vor fi modernizate cu scari rulante, supraveghere video si tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui flux modern al calatorilor prin ele. Cel mai important este faptul ca se va asigura accesul la toate mijloacele de transport catre centru, aeroport si restul orasului.”
In prezent, cele doua pasaje pietonale subterane functioneaza separat, iar legatura intre ele se face la suprafata, pe trotuarul din fata garii CFR (Gara Mare) sau pe spatiul refugiului de tramvai din fata garii.
Lucrarea va fi realizata din fondurile bugetului local.

Sus