Oferte locuri de munca top

Clinica de Psihiatrie Pediatrica va fi  modernizata cu bani europeni

Proiectul de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca va fi finanțat din fonduri europene, potrivit notificării primite de Consiliul Județean Cluj.

Acest proiect prevede, în principal, o extindere a suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua clădire va avea un regim de înălțime Subsol + Parter + 3Etaje. Vor fi create noi spații necesare decongestionării funcțiunilor existente în acest moment. Funcțional, viitoarea construcție va fi organizată pe trei compartimente separate în care vor fi amplasate un număr total de 30 de paturi.

La subsolul clădirii va fi organizat un spațiu tehnic și de aprovizionare, respectiv o parcare cu 10 locuri destinată personalului medical. La parter se va reamenaja zona actuală de primire și internare pacienți (ambulatoriu), respectiv se vor crea noi spații printre care zona de recepție și secretariat, cabinetele de consultații și tratamente/pansamente, cabinetul medicului de gardă, laboratoare pentru investigații paraclinice, precum și o sală de așteptare prevăzută cu un loc de joacă pentru copii.

La primul etaj se va reconfigura actualul spațiu prin crearea compartimentului de spitalizare permanentă, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă.

La cel de-al doilea etaj vor fi amplasate compartimentul de toxicomani, cu acces controlat, și o zonă de activități medicale. De asemenea, la acest etaj va fi amenajată și o curte interioară – terasa deck lemn destinată tuturor pacienților internați aici.

Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.

Valoarea totală a investiției care se realiza pe o durată de maxim doi ani de zile este de 19.291.848 lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012 de lei. În ceea ce privește cofinanțarea Consiliului Județean, aceasta este de 2%.

 

 

Citiți și:

In ce stadiu se afla Sectiunea 6 din Autostrada Sibiu – Pitesti

Cum va arata un drum de peste 153 mil euro

Oferta reevaluata pentru un lot dintr-un contract de circa 420 mil lei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus