Oferte locuri de munca top

CJ Cluj va putea realiza TETAPOLIS, centru major de cercetare – dezvoltare

microscope-275984_640Consiliul Judeţean Cluj urmează să primească un teren din vecinătatea parcului industrial Tetarom I pentru dezvoltarea unui centru major de cercetare-dezvoltare.

Ministerul Transporturilor va ceda un teren de peste 83.000 mp administrat în prezent cu drept de concesiune de CFR către Consiliul Judeţean Cluj. CFR şi-a dat deja avizul favorabil pentru cedarea lui, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Senat.

Terenul este destinat pentru construcţia centrului de cercetare dezvoltare Tetapolis . “Proiectul Tetapolis reprezintă un proiect major, de unde reies utilitatea şi interesul public pentru judeţul Cluj, având în vedere obiectivele sale de a crea condiţiile necesare dezvoltării activităţilor de Cercetare Dezvoltare Inovare prin oferirea unor infrastructuri moderne destinate unor astfel de activităţi prin creşterea colaborării dintre mediu economic şi cel universitar în vederea dezvoltării economice durabile la nivel local”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ.

Printre argumentele iniţiatorilor se numără tradiţia de centru universitar a Clujului dar şi amplasarea centrului în apropierea Tetarom I fapt ce va facilita transferul de tehnologie şi legătura cu mediul de afaceri.

Proiectul legislativ se află în dezbatere la Senat şi a fost trimis pentru un punct de vedere la Guvern . Iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi şi senatori PSD.

Sus