Oferte locuri de munca top

CJ a finalizat un proiect de peste 80 mil. lei

Sipote (6)Autorităţile din judeţul Iaşi au sărbătorit la începutul acestei săptămâni finalizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene DJ282C, DJ282, DJ282B, Iaşi – Botoşani.

Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la suma de 82 milioane lei, TVA inclus, din care 58,24 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a precizat:
Sunt foarte bucuros că am finalizat acest drum pe care locuitorii din cele patru comune de pe traseu îl numeau Drumul Groazei. Preţ de mulţi ani a fost impracticabil, oamenii preferând să circule pe un drum creat pe câmp. Opinia mea este că a devenit cel mai frumos drum din judeţ, atât din punct de vedere al lucrărilor, cât şi al peisajelor de pe traseu.

Iniţial executantul lucrărilor a fost societatea Euroconstruct Group Iaşi, însă aceasta nu a reuşit să finalizeze proiectul în termenul asumat prin contract, aşadar beneficiarul investiţiei Consiliul Judeţean Iaşi a demarat procedura de reziliere a contractului în august 2012.
Procedura de achiziţie a fost reluată iar contractul a fost atribuit în noiembrie 2013 Asocierii Eky SAM Târgu Frumos (lider) – Transporturi Auto Botoşani – SC Enviro Construct Iaşi.
În urma lucrărilor desfăşurate infrastructura rutieră a fost reabilitată pe o lungime de 42,805 km. Lucrări de consolidare a terasamentului s-au realizat pe DJ 282 C, Km 24+350 – Km 25+450 (între localitatea Mihail Kogălniceanu şi localitatea Borsa).
Proiectul a inclus reabilitarea a cinci poduri şi construcţia a două poduri noi, 14 podeţe transversale noi, reabilitarea a 105 podeţe transversale.

Sus