Oferte locuri de munca top

Circa 22 mil. lei fonduri europene pentru Castelul Corvinilor

Aproape 22 de milioane de lei din fonduri europene au fost alocaţi pentru restaurarea Castelului Corvinilor. Contractul de finanţare a fost semnat ieri de către viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 86.896 de turişti (de la 260.766 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori după intervenția asupra obiectivului de patrimoniu).

Proiectul va fi realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural şi are o durată de implementare de 62 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 21,88 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 21.447.210 de lei (4.841.356 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Contractul semnat dovedeşte încă o dată cât de important este să atragem fondurile europene pe care le avem la dispoziţie. Castelul Hunedoarei (numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor) este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, şi, prin lucrările de consolidare care vor fi făcute în cadrul acestui proiect, ne dorim să-l valorificăm la standarde europene”, a menţionat Sevil Shhaideh, subliniind că România îşi propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro.

 

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus