Oferte locuri de munca top

Circa 207 mil euro, bani europeni, pentru apa si canalizare in Olt

Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 206.983.569 euro pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt”, selectat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Totodată, un comunicat de presă al Comisiei Europene arată că CE a aprobat o investiție de peste 175 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea unei noi infrastructuri de apă potabilă și de ape uzate în județul Olt, România.

Cu finanțarea europeană rețeaua de ape uzate va fi extinsă cu 259,08 km, iar prin lucrări se vor reabilita 37,87 km din sistemul existent.

În același timp, se vor instala încă 64,41 km de conducte de evacuare, se vor renova zece stații de pompare a apelor reziduale și vor fi construite 156 de stații noi.

Guvernul României a adoptat recent o decizie pentru a accelera aprobarea proiectelor majore de apă și canalizare. În luna august a fost aprobat memorandumul privind introducerea unor măsuri de flexibilizare a procesului de aprobare a proiectelor. Practic, această inițiativă dă posibilitatea de semnare, într-o primă fază, a contractelor de finanțare pentru 14 proiecte majore de investiții în infrastructura de apă și apă uzată. Contractele, în valoare de circa 3,17 miliarde euro, vor avea incluse clauze rezolutorii care permit demararea rapidă a implementării proiectelor prin inițierea procedurilor de achiziție publică.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus