Oferte locuri de munca top

Circa 150 mil euro vor fi virati beneficiarilor din Masura 2

Publicarea bugetului 2021 în Monitorul Oficial pornește plățile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru. În curând, vor fi disponibili aproximativ 150 milioane de euro.

Procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar acestea pot începe plățile către beneficiari.

Banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului îi primește de la Trezoreria statului. Apoi, îi înaintează agenției teritoriale care, la rândul ei, îi trimite la bancă.

Simultan, pentru operativitate, este trimis contractul aprobat la beneficiar, pentru semnare.

După obținerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat.

În cazul în care sistemul merge fără defecțiuni, se pot face până la 1.000 de plăți pe zi.

Ordinea plăților se va face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), adică în ordinea în care s-au înscris potențialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2, sunt în total de plată 650 de milioane de euro.

Pentru restul de 500 de milioane de euro, Ministerul Economiei va propune în foarte scurt timp o Ordonanță de Urgență care să grăbească plățile.

Fondurile pentru această măsură sunt acum alimentate din două surse, POC și React EU, iar deblocarea restului de finanțare e îngreunată.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus