Oferte locuri de munca top

Cine va reabilita un tronson rutier, cu peste 10 mil euro

Contractul de execuție pentru reabilitarea bulevardului Nufărul-Cantemir din Oradea a fost semnat. Valoarea contractului depășește 10 milioane de euro.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Executantul lucrărilor va fi asocierea formată din Drumuri Bihor SA – lider de asociere și Trameco SA – asociat 1 și Drum Asfalt SRL – asociat 2.

Proiectul este amplasat în zona funcțională urbană a municipiului Oradea, strada Nufărului aflându-se pe traseul drumului național DN76 (european E79) Deva – Oradea. Tronsonul din strada Nufărului propus pentru intervenție are o lungime de 1641 m, o cale de tramvai dublă cu lungimea de 1540 m, cu un carosabil cu câte două benzi de circulație pe sens, iar pe partea dreaptă, pe sensul de intrare în localitate, există spații de parcare, un trotuar variabil de 3 m lățime și un spaţiu verde variabil.

Strada Dimitrie Cantemir, amplasată în continuarea străzii Nufărului pe traseul drumului naţional DN76, ajunge până în centrul istoric al municipiului. Tronsonul propus pentru execuţia lucrărilor de intervenţie are o lungime de 1031 m, având de asemenea o cale de tramvai dublă cu lungimea de 1022 m, un carosabil cu câte două benzi de circulație pe sens, cu spații de parcare în zonele unde configuraţia terenului a permis, cu trotuar variabil și cu spații verzi variabile.

La începutul anului viitor, de îndată ce vremea ne va permite, vom demara lucrările. […] Vom reamenaja carosabilul, va fi o stradă cu patru benzi – două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai, iar pe partea opusă va rămâne un trotuar şi vor fi locuri de parcare doar paralele cu bordura. Vom monta stâlpi inteligenți iar tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h. Vor fi modernizaţi peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde”, a declarat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Valoarea contractului este de 50.634.357 de lei fără TVA.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Acest proiect se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Finanţarea acestuia se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus