Solplanet x AeroFix

Cine va proiecta si construi un parc stiintific si tehnologic

Au fost aleși antreprenorii care vor realiza proiectarea și execuția lucrărilor la un parc științific și tehnologic. Parcul va reprezenta o zonă în cadrul căreia se vor desfășura activități de învățământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării și valorificarea acestora prin activități economice.

Este vorba despre Parcul Științific și Tehnologic Bihor.

Mai exact, Consiliul Județean Bihor a declarat câștigătoare oferta depusă de asocierea SC Construcții Erbașu SA – SC Abed Nego COM.

Valoarea ofertei este de 18.440.830 lei, fără TVA, contractul realizându-se în două etape. În prima etapă, într-un termen de șase luni, va fi elaborat proiectul tehnic, iar cea de-a doua etapă este dedicată lucrărilor efective.

Parcul științific va fi situat în municipiul Oradea, str.Ceyrat, nr.4, județul Bihor.

Prin acest proiect este propusă înființarea unui parc științific și tehnologic, dotarea acestuia cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, amenajarea unei parcări de 63 de locuri de parcare autoturisme și instalarea unui rastel pentru biciclete.

Clădirea va avea un regim de înălțime Parter + 2 Etaje și o suprafață construită desfășurată de circa  5.418 mp.

Înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor este necesară în scopul utilizării rezultatelor activității de cercetare și aplicării tehnologiilor avansate în economie și în scopul creșterii participării instituțiilor de învățământ superior acreditate și a unităților de cercetare-dezvoltare la procesul de dezvoltare economico-socială prin știință și tehnologie.

Construcția va fi finalizată într-un termen de 18 luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus