Oferte locuri de munca top

Cine va proiecta si construi Stadionul Arcul de Triumf

Astăzi a fost semnat contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Stadionul Național se Rugby «Arcul de Triumf»” din bulevardul Mărăști, nr. 18-20, București.

Compania Națională de Investiții a semnat acest contract cu Asocierea ACI Cluj SA, SC Dico și Țigănaș Birou de Proiectare SRL, SC Athenaeum Construct SA.

În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea acestui contract au fost depuse trei oferte din partea a trei asocieri:

  • Asocierea ACI Cluj SA, SC Dico și Țigănaș Birou de Proiectare SRL, SC Athenaeum Construct SA.
  • Asocierea Construcții Erbașu SA, Concelex SRL, Terra Gaz Construct SRL
  • Asocierea Porr Construct SRL, Porr BAU GMBH

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante.

În perioada imediat următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere a avizelor și autorizațiilor aferente construcției noii arene.

Noua arenă va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi) și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum și condițiile necesare găzduirii de competiții de rubgy la nivel național și internațional.

Astfel, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competiții sportive de rugby și fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevăzut cu o suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative.

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. – S.A., cu modificările și completările ulterioare.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Un important pod din Capitala va fi reabilitat

Nouă corpuri vechi din Capitala vor fi demolate si reconstruite

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus