Oferte locuri de munca top

Cine va proiecta Centura Ocolitoare Iasi

A fost semnat contractul cu proiectantul Centurii Ocolitoare a municipiului Iași – varianta sud. Proiectul Variantei Ocolitoare face parte din centura ușoară a municipiului Iași, traseul având lungimea de 8,175 km.

Astfel, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat contractul cu firma de proiectare NV Construct din Cluj.

Costel Alexe, președintele CJ Iași, alături de Mihai Chirica, primarul municipiului Iași și Marian Grigoraș, prefectul județului, au discutat cu directorul DRDP Iași, Dănuț Pilă și cu reprezentantul NV Construct, Dan Radu Sima, despre detaliile tehnice ale proiectului, dar și despre posibilitățile de a accelera termenele de execuție, astfel încât acest obiectiv să intre la finanțare, iar lucrările să înceapă în cel mai scurt timp.

Le urez mult succes proiectanților și mă bazez pe implicarea lor deplină pentru a reuși să avem în cel mai scurt timp posibil studiul de fezabilitate revizuit și proiectul și documentația tehnică finalizate. Am transmis atât DRDP, cât și proiectantului să trateze acest obiectiv cu profesionalism și maxim interes pentru că este una dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură rutieră din ultimii ani. Ce ține de noi se va rezolva fără niciun blocaj, acum că, relația dintre CJ, Primăria Iași și Prefectura Iași este deplin funcțională. Încă un lucru foarte important pe care l-am solicitat proiectanului este să identificăm o soluție care să corespundă nevoilor următorilor 20–30 de ani, astfel încât să oferim Iașiului un proiect pentru prezent și viitor. […] Iată că după 9 ani de blocaje, am reușit să finanțăm și să repunem pe făgașul normal acest obiectiv de investiții atât de necesar ieșenilor”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Termenul de implementare este de 12 luni de la data ordinului de începere.

Valoarea totală actualizată a proiectului este de 120.934.000 lei, cu TVA inclus.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus