Oferte locuri de munca top

Cine va moderniza subsectiunea CF Apata – Cata

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a finalizat și emis raportul de reevaluare a ofertelor depuse la procedura de licitaţie publică pentru proiectul ce vizează modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe subsecţiunea 2 Apaţa – Caţa, aflată pe secţiunea Braşov – Sighişoara.

Câştigătoare a fost desemnată oferta financiară în valoare de 2.723.081.259 de lei (fără TVA), depusă de Asocierea RailWorks.

Contractul de achiziţie publică urmează să fie încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa, în lungime totală de 28,2 km, este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF)în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea, în proporţie de 18,26%, de la bugetul de stat.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători, iar contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară – terasamente, linii C.F., consolidări de poduri, podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte, pasaje superioare-, lucrări de electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii, semnalizare, fibră optică, instalații electrice etc.

Prin programele de investiții implementate și derulate pe tronsoanele situate pe Coridorul Rin-Dunăre, compania CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin îmbunătăţirea calităţii transportului, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfădezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport și, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus