Oferte locuri de munca top

Cine va moderniza cu 437 mil euro tronsonul cf Ronat Triaj – Arad

A fost desemnată oferta câștigătoare a licitaţiei publice pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunea de cale ferată Ronaț Triaj – Arad (lotul 4).

Valoarea ofertei este de circa 437 milioane de euro (2.184.174.657 lei fără TVA).

Oferta aparține asocierii Webuild SPA – Partecipazioni Italia SPA – Salcef SPA.

Contractul de achiziţie publică urmează să fie semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Contractul vizează modernizarea infrastructurii pe Lotul 4 Ronaț Triaj Gr. D – Arad (55 km), de la km 008+183 (semnalul de ieşire din Ronaţ Triaj Gr. D) la km 56+350 (semnalul de intrare în staţia Arad).

Tronsonul este inclus în proiectul de modernizare a liniei CF Caransebeș – Timișoara – Arad.

O singura oferta pentru constructii ingineresti de peste 56 mil euro

Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 42 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor și 60 de luni, perioada de garanție a obiectivului.

Pe lângă acest tronson, tot în cadrul lotului 4, proiectul cuprinde și modernizarea/ reconfigurarea liniei CF Aradu Nou – Glogovăț (indicativ 220), pe o distanță de cca. 7 kilometri.

Pe traseul existent calea ferată este simplă, electrificată, dotată cu instalație BLA și este dispusă atât în rambleu cu înălţimea de maxim 12 metri, cât și în debleu cu adâncimea de maxim 8 metri.

Pe cea mai mare parte a tronsonului feroviar, vizat pentru modernizare, calea se va dubla.

Traseul de cale ferată proiectat se va desfăşura în general pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepţia tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigură retrasarea liniei cu parametrii pentru circulația cu viteza de 160 km/h.

Calea ferată existentă între staţiile Aradu Nou și Arad se va menţine simplă, însă se va moderniza.

Pe intervalul dintre staţiile Aradu Nou şi Glogovăţ, traseul existent al căii ferate (linia Aradu Nou – Glogovăţ) se va modifica, pentru a se putea realiza un racord feroviar, care va asigura ocolirea Municipiului Arad de către trenurile de marfă, care vor circula între Timişoara şi Arad.

Noul tronson feroviar proiectat între Aradu Nou şi Glogovăţ va traversa râul Mureş pe un pod construit în amonte faţă de cel existent.

Teren, parte a unei foste rafinarii, pregatit pentru noi proiecte imobiliare

De asemenea, se vor executa lucrări:

* de reconstrucție sau reparaţii/modernizare la un număr de 6 poduri, 30 podeţe, 7 treceri la nivel, 15 pasaje denivelate, inclusiv 9 podeţe de descărcare;

* de modernizare a instalațiilor de energoalimentare, linie de contact, telecomunicații, semnalizare, centralizare, bloc (SCB), sanitare, termotehnologice etc;

* de modernizare a clădirilor din staţiile şi haltele de mişcare de pe tronson: Sânandrei, Băile Călacea, Orţişoara, Vinga, Şag, P.M. Valea Viilor, Aradu Nou, Glogovăț, Micălaca. Stația care se va transforma în post de mișcare este Staţia Valea Viilor;

* de modernizare a reţelelor locale existente, de conducte de distribuţie a apei şi de canalizare, care asigură racordarea tuturor consumatorilor branşaţi în prezent la staţiile CF;

* de protecția mediului – panouri fonoabsorbante, decontaminarea solului, amenajări de spații verzi, separatoare de hidrocarburi și bazine decantoare, garduri și panouri de protecție.

Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe secțiunea Ronaț Triaj Gr. D – Arad (lotul 4) se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Sursa de finanţare va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus