Oferte locuri de munca top

Cine va fi expropriat pentru varianta ocolitoare Stei

Guvernanții vor demara procedurilor de expropriere pentru un număr considerabil de imobile ce stau în calea construirii Variantei de ocolire Ștei, din județul Bihor.

Astfel, Guvernul intenționează să aprobe suma de aproximativ 2,6 milioane lei necesară despăgubirii proprietarilor imobilelor ce urmează să fie supuse procedurii de expropriere, în cazul Variantei de ocolire Ștei.

Mai exact, vor fi expropriate un număr de 1.338 de imobile cu o suprafață totală de 1.218.245 mp.

Suma menționată rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna aprilie 2017, de către expertul autorizat ANEVAR, domnul Gheorghe Belea. Prin proiectul de act normativ se propune:

* aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes naţional „Varianta de ocolire Ștei”;

* aprobarea declanșării procedurii de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de interes național și care se află pe raza teritorială a localităților Beiuş, Bunteşti, Drăgăneşti (cu satele Sebiş, Ţigăneşti de Beiuş, Mizieş, Grădinari), Finiş, Lunca (cu satele Şuştiu, Sîrbeşti, Seghişte), Rieni (cu satele Petrileni, Sudrigiu), Ștei, Tărcaia (cu satul Tărcăiţa) din judeţul Bihor;

* aprobarea listei proprietarilor de imobile care se propun a fi expropriate, precum și aprobarea sumei aferente justelor despăgubiri.

Proiectul menţionat este amplasat în Depresiunea Beiuşului, încadrată de Munţii Bihorului, Pădurea Craiului şi Codru Moma.

Traseul acestei variante se desprinde din DN76 (E79) la kilometrul 101+100 și se desfășoară pe partea dreaptă a DN76 (E79) urmând ca la kilometrul 120+019 să traverseze DN76 (E79) și să-și continue traseu pe partea stângă a DN76 (E79) până la kilometrul 124+940 unde revine în DN76 (E79).

Între km 10 și km 19 alternativa se înscrie printre localitățile Tigăneștii de Beiuș, Belejeni, Sebis pe dreapta și Drăgăneşti pe stânga, realizând astfel o apropiere de traseul actual al DN76 și o scurtare cu aproximativ 900 m față de lungimea alternativei VOS1B.

Lungimea variantei este de 27,230 km.

 

Descărcați aici lista cu imobilele ce urmează să fie expropriate:

 

 

 

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Viitoare blocuri cu 14 etaje in sectorul 4 din Bucuresti

Cine va face lucrari de constructii ingineresti, de peste 7 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

 

 

Sus