Oferte locuri de munca top

Cine va construi stadionul Steaua

Contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Stadion Steaua” din Bulevardul Ghencea, nr. 45, Sector 6, București, a fost atribuit de către Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice).

Câștigătorul este Asocierea Construcții Erbașu SA & Concelex SRL & Terra Gaz Construct SRL. Acesta este una dintre cele două asocieri de firme ce au depus oferte în cadrul licitației, a doua având ca lider firma Porr Construct SRL.

Valoarea contractului atribuit este de 210.067.331 lei fără TVA, cote și taxe.

Până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul ar trebui să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante.

În perioada imediat următoare va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere a avizelor și autorizațiilor aferente construcției noii arene.

În acest moment, se află în curs de finalizare componenta de proiectare privind contractul de desființare a actualei arene din bd-ul Ghencea nr 45.

Noua arenă va avea o capacitate de 30.500 locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o  lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui și competiții sportive de rugby.

La această dată pentru stadionul Arcul de Triumf a fost finalizată procedura de achiziție publică privind lucrările de execuție. În prezent, procedura se află în perioada în care operatorii economici pot depune contestații, termenul estimat pentru semnarea contractului de execuție fiind 24 iulie 2018.

Pentru stadionul Rapid, procedura se află în perioada de evaluare a ofertelor în vederea semnării contractului de proiectare și execuție.

Pentru Stadionul Dinamo a fost finalizată procedura de achiziție privind servicii de proiectare – studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate, contract semnat pe 18 iulie 2018.

 

Citiți și:

Pregatiri pentru construirea unui mare spital privat in Bucuresti

S-a aprobat construirea a 7 blocuri cu 15 niveluri

Va fi depusa aplicatia de finantare pentru un important proiect rutier de peste 719 mil lei

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus