Oferte locuri de munca top

Cine va construi noul terminal al aeroportului din Brasov

Patru operatori economici au ofertat proiectarea şi execuţia noului terminal din cadrul Aeroportului Internaţional Brașov – Ghimbav ( Etapa a III-a – proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații obiectul terminal de pasageri)

Valoarea totală estimată a fost de 184.671.650 lei (inclusiv TVA).

Este vorba despre :

* SC PORR Construct SRL București,

* Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA,

* SC Construcţii SA Sibiu şi

* KESZ Construcţii România SRL Cluj.

După calificarea celor patru ofertanţi, comisia de licitaţie a analizat în detaliu ofertele tehnice, beneficiind de suportul tehnic al experţilor de la IPTANA SA.

Ţinând cont că toţi ofertanţii au obţinut maximum de puncte după etapa de evaluare a ofertelor tehnice, câştigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertei financiare, respectiv ofertarea la preţul cel mai scăzut.

Astfel, comisia de licitaţie a desemnat câştigătoare firma SC Construcţii SA Sibiu şi a finalizat raportul procedurii care a fost avizat necondiţionat de către ANAP, în data de 13 mai 2019.

Conform procedurilor de achiziţie publică ofertanţii au termen de contestaţie de 10 zile, respectiv până în 23 mai. Însă, având în vedere faptul că departajarea participanţilor la licitaţie s-a făcut exclusiv luând în considerare preţul cel mai scăzut şi că întreaga procedură a fost monitorizată şi verificată de ANAP, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, are convingerea că nu există motive pertinente de contestare a rezultatului.

Valoarea propunerii financiare ofertate de SC Construcţii SA Sibiu a fost de 145.275.491,42 lei (inclusiv TVA), din care proiectul tehnic înseamnă 4.912.697,77 lei, iar execuţia Terminalului totalizează 140.362.793,65 lei. Conform contractului, termenul pentru realizarea documetanţiilor de proiectare este de 3 luni, iar durata de execuţie a lucrării este de 9 luni.

Proiectarea are ca scop realizarea unui terminal care să confere unicitate şi reprezentativitate Braşovului prin elementele arhitecturale şi închiderile faţadelor construcţiei, ţinând cont în mod obligatoriu de avizele obţinute de la instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.

Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit. Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport şi bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât şi cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituţiile statului care le vor opera: SRI,  Poliţia de Frontieră, Vama.

„Ne bucurăm că proiectarea și construirea terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov au suscitat un interes atât de mare şi o concurenţă acerbă din partea firmelor de construcții. Sperăm să semnăm contractul imediat după expirarea perioadei de contestaţii şi să începem lucrările de proiectare şi execuţie în cel mai scurt timp posibil”, afirmă preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

 

 

 

 

Citiți și:

Proiect rezidential, in curs de aprobare

Mare centru comercial din apropierea Capitalei

Hala de depozitare si cladire de birouri, in pregatire

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus