Oferte locuri de munca top

Cine pregateste construirea unui spital de 100 mil euro

Au fost finalizate procedurile de achiziție publică pentru atribuirea contractului de realizare a studiului de fezabilitate, a expertizelor tehnice si a studiilor de teren în vederea construirii unui corp nou de clădire la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați.

“Vrem să construim de la zero un spital nou la Galați, în cadrul unei investiții de peste 100 de milioane de euro. Clădirea va avea nouă etaje și o suprafață totală de peste 31.000 de mp”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Studiile necesare acestei investiții vor fi realizate de către asocierea formată din firmele Atlas Consulting & Proiect SRL – MC General Construct Engineering SRL.și Bim Design Consulting SRL-D.

În noul spital, care va fi dotat cu echipamente medicale performante, vor funcționa blocul operator, terapia intensivă (75 de paturi), chirurgia toracică, neurochirurgia, chirurgia vasculară, compartimentul arși, oncologia și neurologia.

Astfel, va crește semnificativ numărul de paturi de la terapie intensivă și vor fi amenajate cel puțin 25 de săli de operație, cu 50% mai mult față de cele existente în prezent.

”Proiectul va fi depus spre finanțare pe fonduri europene”, amai declarat Costel Fotea.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” funcționează în prezent cu un număr de 1.222 de paturi pentru 26 de specializări, în cadrul a 29 de secții și 10 compartimente.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

 

Un comentariu;

Sus