Oferte locuri de munca top

Cine poate amana plata utilitatilor

Au fost aprobate criterii de stabilire a unor categorii socio – profesionale ce beneficiază de măsuri economice și fiscal-bugetare prin OUG nr. 29/2020.

Astfel, potrivit unei hotărâri de Guvern, publicată în Monitorul Oficial, pe durata stării de urgență pot amâna plata utilităților avocații, notarii și executorii judecătorești.

Este vorba de serviciile de utilități – electricitate, gaze naturale, apă, precum și servicii telefonice și de internet. Totodată, poate fi amânată plata chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu profesional.

Prevederile sunt valabile pentru profesioniștii care îndeplinesc, cumulativ, următoarele criterii:

* au avut un venit net de maximum 200.000 de euro, echivalent în lei, în anul 2019 sau, dacă venitul pentru acest an nu a fost calculat, în anul 2018;

* în cadrul formei juridice de exercitare/organizare a funcției/profesiei își desfășoară activitatea, ca salariați, inclusiv salarizați în interiorul profesiei și/sau colaboratori, maximum 9 persoane;

* și-au întrerupt activitatea total sau parțial ori și-au redus activitatea, ca urmare a măsurilor dispuse de autorități, înregistrând în luna pentru care se solicită amânarea pierderi de cel puțin 25% față de media încasărilor pe ultimele 6 luni înaintea instituirii stării de urgență.

Nu beneficiază de amânarea la plată formele de exercitare/organizare a funcției/profesiei care nu și-au respectat obligația de asigurare a continuității activității pe perioada instituirii stării de urgență.

Îndeplinirea condițiilor se atestă prin declarația pe propria răspundere a coordonatorului formei de exercitare a profesiei/funcției, pe care o transmite cocontractantului, lunar, la data scadenței obligației de plată a serviciilor de utilități și/sau chiriei.

Coordonatorul formei de exercitare a profesiei/funcției transmite lunar declarația pe propria răspundere și informația privind facilitatea legală de care a făcut uz și organului de conducere al organizației profesionale din care face parte, care poate să facă verificări cu privire la veridicitatea datelor declarate.

 

 

 

Citiți și:

Dupa Paste se stabileste cand incepe constructia unor noi locuinte

Betoane: ”Se simte o modificare a comenzilor”

8 mil euro, din bugetul local, pentru un drum de acces

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus