Oferte locuri de munca top

Cine ofertează pentru un contract de peste 24 mil euro

La peste 24 milioane de euro se ridică valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare și extindere a unui monument istoric ce urmează să fie atribuit prin licitație publică.

Trei asocieri de firme au depus oferte pentru acest contract.

Contractul prevede proiectarea, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare si extindere Asezamant Spitalicesc “Precista” Municipiul Roman, județul Neamț.

Clădirea are o suprafață totală construită de 2763 mp, o suprafață totală desfașurată de 15.678 mp, iar regimul de înălțime este Subsol + Parter + Etaj + Mansardă.

Valoarea estimată a contractului este de 119.464.087 lei, fără TVA, și este compusă din:

– Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică a proiectului – 3.892.840 lei

– Cheltuieli pentru investiția de bază: 114.996.266 lei

– Organizarea de șantier – 574.981 lei.

Ofertanții sunt:

  1. Asocierea: Constructii Erbasu (lider), Polarh Design, Profesional Construct Proiectare, Euras,
  2. Asocierea: Bog’art (lider), Old&New Construct S.R.L.,
  3. Asocierea: Katar Conneg S.R.L. (lider) , Abral Art Product, Conedil Iași, Tood Project, Consola Grup Construct S.R.L.,

Preturile unor materiale de constructii, modificate de la o zi la alta

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”, iar factorii de evaluare a ofertei sunt prețul ofertei, cu o pondere de 60%, experiența anterioară a ofertanților, cu o pondere de 20%, și organizarea proiectului, cu o pondere tot de 20%.

Durata de realizare a investiției este de 31 luni, din care 5 luni proiectare și 26 luni execuție lucrări. Perioada de garanție de bună execuție este de 60 luni.

Clădirea Spitalului Precista – Spitalul Vechi din Roman – datează din anul 1872 și a fost ridicată în stil neoclasic romantic, cu funcționare practic neîntreruptă din momentul inaugurării până în anul 2000, fiind redat Arhiepiscopiei Romanului în 2003.

La momentul realizării studiilor de fezabilitate s-a constatat o stare de deteriorare structurală importantă a construcției determinată de perioada îndelungată de exploatare și de vechimea acestuia – 143 ani. Construcția are risc ridicat de prăbușire la cutremur. Nefiind întreținută în timp, structura prezintă degradări semnificative. Complexitatea și varietatea defectelor, a avariilor și a degradărilor este cauzată atât de procesul de exploatare, cât și de acţiunile seismice repetate precum și de acţiunile climaterice.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus