Oferte locuri de munca top

Cine oferteaza pentru noul spital de boli infectioase din Oradea

Pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie din muncipiul Oradea au fost depuse trei oferte.

Valoarea estimată a acestui contract este de peste 79 de milioane de euro.

Finanțarea se face prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și din bugetul local.

Pentru acest contract au depus oferte:

* Ofertant unic: Guryapi Restorasyon Yaahhut Ve Ticaret AS;

* Asociere: Precon Transilvania SRL (lider), Bog’art, Lemacons, Dacorum Grup, Addict Engineering, Square Bau, Poliart;

* Asociere: Constructii Erbasu (lider), Terra Gaz Construct, Concelex.

Durata contractului este de 3 ani.

Valoarea totală estimată este de 391.822.182 lei fără TVA.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

Noul spital urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, Oradea.

Construcția se va ridica pe 4 etaje și va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților. La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Acesta va avea un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

Ansamblu de vile turistice, in autorizare

Blocul va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică.

Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.

Pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vlădeasa, pe ambele laturi ale spitalului.

Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus