Oferte locuri de munca top

Cine este constructorul care a castigat un contract de peste 300 mil lei

Astăzi a fost aleasă societatea care se va ocupa de lucrările pentru un important proiect, lucrări ce s-au dovedit mai scumpe decât estimarea inițială. Astfel, dacă inițial proiectul avea o valoare estimată de peste 266 milioane de lei, fără TVA, contractul a ajuns acum la suma de 303,7 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 64,3 milioane de euro.

Este vorba despre contractul ce are ca obiectiv ”Consolidarea sistemului de transport în România, între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea” – faza 2 (Interconectarea Sistemului Național de Transport cu Sistemul Internațional şi reverse flow la Isaccea – faza 2): Modernizarea Stației de comprimare Onești și Modernizarea Stației de comprimare Siliștea”. Contractul, lansat în licitație de către Transgaz SA Mediaș la mijlocul lunii aprilie, a fost câștigat de către societatea Inspet SA, din Ploiești.

Implementarea proiectului „Interconectarea sistemului național de transport cu cel al gazoductelor internaționale și inversarea fluxului la Isaccea (RO)” permite crearea unui culoar de transport între piețele din Grecia, Bulgaria, România și Ucraina, în condițiile în care se realizează și noua interconectare între Grecia și Bulgaria.

Proiectul este necesar și în contextul preluării în sistemul românesc de transport a gazelor naturale recent descoperite în Marea Neagră, pentru valorificarea acestora pe piața românească și pe piețele regionale, motivează Transgaz.

Astfel, realizarea proiectului creează posibilitatea valorificării potențialului conductelor Tranzit 1 și respectiv, Onești – Șendreni – Isaccea – Tranzit 1 în vehicularea gazelor din Marea Neagră, în cazul în care importul de gaze din Federația Rusă este sistat.

Prin implementarea Proiectului, gazele din SNT pot fi dirijate spre destinații de consum noi sau spre destinații de consum vechi, dar ale căror surse consacrate nu mai sunt fezabile. Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din țară. În România, sistemul de transport gaze naturale este în proprietatea statului român, iar Transgaz operează acest sistem în baza unui acord de concesiune pe termen lung.

Criteriul de atribuire ales de către autoritatea contractantă a fost ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Durata contractului este de 23 de luni.

 

 

 

Citiți și:

Inca un ansamblu multifunctional va fi dezvoltat in nordul Capitalei

Un nou proiect rezidential, in pregatire in Capitala

Ce companii vor contractul de reabilitare a 15 km de drum

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus