Oferte locuri de munca top

Cine concureaza pentru proiectarea Memorialului Ipotesti

Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației organizată de către Consiliul Județean Botoșani pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării Memorialului Ipotesti.

Contractul licitat prevede întocmirea studiilor de specialitate, a expertizelor tehnice, a proiectului tehnic, a avizelor, precum și verificarea tehnică de specialitate a documentației pentru modernizarea Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Contractul are o valoare estimată de 628.007 de lei fără TVA. Finanțarea este în proporție de 98%, prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 – domeniul „Infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic”.

Cei trei ofertanți sunt:

* Ofertant unic: Studio Art Construct,

* Asociere: Ingvision (lider), Nox International,

* Asociere: Corams Grup (lider), CSP Proiect Line.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Oferta câștigătoare va fi aleasă în baza a trei factori de evaluare, anume:

* prețul ofertei (40%)

* experiența anterioară a experților (24%)

* demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului (36%)

Prin intermediul acestui proiect se deschide calea unei finanțări europene de aproximativ un milion de euro prin Programul Operațional Regional (POR) Nord-Est 2021-2027 pentru reabilitarea exterioară și a obiectivelor de patrimoniu din cadrul Memorialului Ipotești.

Reabilitarea exterioară va presupune un sistem modern de iluminat, amenajare peisagistică, reabilitarea aleilor, instalarea unui mobilier stradal și realizarea unei copertine pentru amfiteatrul exterior, în vederea creării condițiilor pentru atragerea vizitatorilor, a valorificării spațiilor Memorialului prin transformarea lor în zone de agrement.

Reabilitarea obiectivelor de patrimoniu presupune modernizarea sistemului de încălzire și anveloparea clădirii muzeului tematic. Astfel, se vor crea condiții optime pentru vizitare și se va reconstitui atmosfera din cea de a doua jumătate a secolului XIX – începutul secolului XX.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat: „Am solicitat comisiei de achiziție a Consiliului Județean să lucreze în cel mai accelerat ritm posibil, astfel încât licitația să fie finalizată cât mai repede pentru ca la deschiderea POR să avem documentațiile mature”.

Durata contractului este de 18 luni.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus