Oferte locuri de munca top

Cine concureaza pentru finalizare Centurii Timisoara Sud

Varianta ocolitoare Timișoara Sud ar urma să fie finalizată, după ce a fost reziliat contractul cu constructorii italieni, Tirrena Scavi intrând în insolvență.

La licitația pentru atribuirea noului contract au fost depuse cinci oferte, după cum au anunțat oficialii din Ministerul Transporturilor.

Au depuse oferte:

* Automagistral-Pivden (Ucraina);

* Asocierea Duna Group International Kft (lider) – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – Romania);

* Asocierea Maxagro Center SRL (lider) – Drumuri și Poduri Banat SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Dimex 2000 Company SRL(Romania – Spania) ;

* Asocierea SA&PE Construct SRL (lider) – Tehnostrade SRL – Spedition UMB (Romania);

* Asocierea Super Construct SRL (lider) – Bauerhof Agrobanat SRL – Rostdorstroy SRL (Romania – Ucraina) .

Câștigătorul licitației, derulată de DRDP Timișoara, va avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea construcției celor 25,69 km care au rămas de executat la momentul rezilierii contractului anterior.

Modernizarea a 100 km DJ va costa peste 68 mil euro

Contractul este finanțat din Programul Transport și are o valoare estimată de 394,1 milioane de lei fără TVA.

Acesta include și construirea a: trei poduri; nouă pasaje; patru noduri rutiere;  cinci intersecții la nivel; două parcări de scurtă durată.

Contractul pentru “Varianta de ocolire Timișoara Sud” a fost scos inițial la licitație de către CNAIR în aprilie 2017.

În urma finalizării procedurii de atribuire, compania Tirrena Scavi S.p.A. Italia a fost desemnată câștigătoare, contractul fiind semnat în decembrie 2018.

Perioada de proiectare a început la finalul luniii ianuarie 2019, iar autorizația de construire a fost emisă în martie 2020. În iunie 2021 a fost emisă o altă autorizație, de data aceasta pentru terenurile suplimentare.

În perioada de implementare a proiectului, antreprenorul a întâmpinat probleme financiare și nu a respectat prevederile contractuale de a finaliza lucrările, drept urmare contractul a fost reziliat în data de 21 decembrie 2022.

La data rezilierii precedentului contract progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus