Oferte locuri de munca top

Cine beneficiaza de recalcularea facturii la energie incapand din noiembrie 2021

Beneficiarii mecanismului de plafonare și compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice pot solicita în continuare recalcularea facturilor pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale, începând cu luna noiembrie 2021. Aceștia fiind considerați a fi încă în termen, potrivit anunțului oficial al Guvernului.

Categoriile ce beneficiază de plafonarea și compesarea facturilor de furnizare a energiei electrice includ:

* microintreprinderi,

* persoane fizice autorizate,

* întreprinderi individuale, întreprinderi familiale,

* spitale publice și private,

* unități de învățământ publice și private, precum și creșe,

* organizații non-guvernamentale, precum și unitățile de cult,

* furnizori publici și privați de servicii sociale

* instituții de cultură,

* unități și instituții de învățământ.

Guvernul României a demarat plățile către furnizorii de gaze și energie electrică în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit de cadrul legal.

Aceste plăți vor continua pe toată durata de implementare a măsurilor de protejare a populației și a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.

Ministerul Energiei a efectuat deja plăți în valoare de peste 5 milioane de lei furnizorilor care au livrat gaze naturale și energie electrică pentru IMM-urile din România.

Totodată, Ministerul Muncii a început decontările către furnizorii consumatorilor casnici, fiind deja dispuse plăți în valoare de 3,5 milioane lei.

În privința pachetului de măsuri, care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori, și după data de 1 aprilie, când vor expira actualele măsuri, acest set de măsuri va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de astăzi.

Cladire demolata, pentru edificarea unui bloc cu 11 niveluri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus