Oferte locuri de munca top

Cifra de afaceri mai mica in comertul cu amanuntul

Volumul cifrei de afaceri ca serie ajustată din comerţul cu amănuntul a scăzut pe ansamblu cu 0,3% în luna octombrie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică. Cifra de afaceri a scăzut în principal ca urmare a scăderilor cu 1,5% înregistrate la vânzările de produse nealimentare.

Însă, scăderi (-1,1%) au fost și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun. În cazul comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate s-a înregistrat o creştere (+0,1%).

Octombrie 2021 vs. octombrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, a înregistrat pe ansamblu o creştere cu 5,5%. Acest rezultat este consecința creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,8%), la vânzările de produse nealimentare (+5,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,1%).

Perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021 vs. 1 ianuarie – 31 octombrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 10,2%. Aceasta, ca urmare a creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,8%), în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus