Oferte locuri de munca top

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în noiembrie 2023 față de aceeași lună din 2022, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Volumul a crescut atât ca serie brută cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,3%.

Creșterea ca serie brută s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,7%.

Ca serie ajustată acesta a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,7%.

Perioada 1.I-30.XI.2023 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2022

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 2,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,1%.

Viitor parc de distractii, investitie de aproape 11 mil euro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus