Oferte locuri de munca top

Chiriile pentru locuinte, in scadere în majoritatea sectoarelor din București

Scăderi ale chiriilor solicitate de către proprietarii de locuințe s-au înregistrat în luna martie față de februarie în majoritatea sectoarelor din Capitală, în general pentru apartamentele de trei și patru camere, potrivit storia.ro.

București

Prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere cerute în anunțurile de mică publicitate s-au încadrat între 266 de euro (în sectorul 5) și 380 de euro (sectorul 1).

Apartamentele cu două camere au avut chirii medii cuprinse între 400 de euro (sectorul 6) și 600 de euro (sectorul 1), iar cele de trei camere între 500 de euro (în sectoarele 4 și 6) și 850 de euro (sectorul 1).

În categoria apartamentelor de patru camere, chiriile medii s-au încadrat între 550 de euro (sectorul 6) și 1900 de euro (sectorul 1).

Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, chiriile medii au rămas constante în martie față de februarie pentru garsoniere și apartamente cu două camere, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere au scăzut de la 650 de euro (în februarie) la 600 de euro (în martie).

Brașov

Prețul mediu solicitat pentru închirierea unei garsoniere a crescut cu 6% în Brașov, ajungând la 300 de euro/lună.

Apartamentele de închiriat cu două și trei camere au rămas la un preț mediu similar cu cel din luna anterioară.

Constanța

În Constanța s-au înregistrat creșteri ale chiriilor solicitate în cazul garsonierelor (10%) și al apartamentelor cu trei camere (7%). Pentru apartamentele cu două camere nu s-au înregistrat variații ale chiriei. În ultimul an prețul mediu de închiriere a garsonierelor a crescut cu 48%.

Timișoara

În Timișoara se observă o creștere a chiriei medii pentru garsoniere cu 5% față de luna februarie, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere a scăzut de la 410 euro la 400 de euro.

Sibiu și Iași

În ambele orașe s-a constatat o stagnare a prețului mediu pentru chirii, la toate categoriile de apartamente.

Oradea

În Oradea s-a majorat cu 6% chiria medie cerută pentru apartamentele cu trei camere, în timp ce pentru garsoniere și apartamente de două camere a stagnat.

Craiova

În Craiova s-au înregistrat stagnări în cazul chiriilor solicitate pentru apartamentele cu două și trei camere, iar pentru garsoniere creștere de 2%.

Arad

Chiriile medii cerute de proprietari au crescut în cazul apartamentelor cu două camere (7%) și al apartamentelor cu trei camere (5%). Pentru garsoniere au scăzut cu 6%.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus