Solplanet x AeroFix

Chiriile medii, cerute de proprietari, variaza intre 220 si 600 euro/luna

În marile orașe ale țării chiriile medii lunare se situează între 220 euro și 300 euro pentru o garsonieră, între 350 euro și 450 euro pentru un apartament cu două camere și între 400 euro și 600 euro pentru unul cu trei camere, potrivit datelor colectate de Imobiliare.ro.

Comparația ia în calcul chiriile medii cerute de proprietari în luna martie 2023.

Cele mai accesibile apartamente de închiriat pot fi găsite în Timișoara.

Diferența dintre chiriile solicitate în Timișoara și cele din Cluj-Napoca sau București se apropie de 30% în cazul garsonierelor. Aceasta depășește 20% în cazul apartamentelor cu două și trei camere.

Cele mai scumpe chirii din țară sunt în București și Cluj-Napoca.

În martie, față de martie anul trecut, cel mai mult au crescut chiriile în Constanța, în cazul garsonierelor (+21%) și al apartamentelor cu două și trei camere (+19%).

Circa 560 apartamente, intr-o noua etapa de executie a unui mare ansamblu

Cele mai mici variații anuale au fost înregistrate în Timișoara și București, unde se încadrează până în marja de 11% pentru toate categoriile analizate.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 euro/lună pentru o garsonieră, la 450 euro/lună pentru un apartament cu două camere și la 600 euro/lună pentru o locuință cu trei camere. Chiria pentru apartamentele cu două camere este mai mare cu 10,7% față de martie anul trecut.

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 euro/lună pentru o garsonieră, 400 euro/lună pentru un apartament cu două camere și 530 euro/lună pentru o locuință cu trei camere. Chiria medie cerută pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu circa 17% în interval de un an.

În Cluj-Napoca, chiriile solicitate se situează la 300 euro/lună pentru o garsonieră, 450 euro/lună pentru un apartament cu două camere și 580 euro/lună pentru trei camere. Chiria medie solicitată pentru un apartament cu trei camere a crescut cu 15.7% față de martie anul trecut.

În Constanța, chiriile ajung la 250 euro/lună pentru o garsonieră, 400 euro/lună pentru un apartament cu două camere și 500 euro/lună pentru o locuință cu trei camere.

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 270 euro/lună pentru o garsonieră, 360 euro/lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro/lună pentru unul cu trei camere. În acest centru regional chiriile cerute pentru garsoniere sunt mai mari cu cu +10.7% față de martie anul trecut.

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 euro/lună pentru o garsonieră, 350 euro/lună pentru două camere și 400 euro/lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă scumpire a fost consemnată la apartamentele cu două camere (+ 9.8%).

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus