Chiriile pentru spaţiile comerciale din Bucureşti sunt duble sau chiar mai ridicate în comparaţie cu cele din ţară, potrivit unui raport CBRE.
În Bucureşti, nivelul lor mediu variază de la 63 euro pentru o unitate de retail de dimensiunea 1 -50 mp, la în jur de 20 euro pentru unităţi cu dimensiuni de la 501 – 1.000 mp.
În ţară, chiriile medii sunt de 8,3 euro pentru unităţi cu suprafaţa cuprinsă între 1.001-2.000 mp în cadrul unor parcuri logistice din ţară.
Nivelul chiirilor din Bucureşti a început să se apropie de cel din alte capitale cu pieţe mai mature din Centrul şi Estul Europei.
Magazinele de modă ocupă până la 60% din totalul suprafaţei centrelor comerciale, atât în Bucureşti, cât şi în provincie. În schimb sectorul “casă”, ce include magazine de electronice, electrocasnice, mobilă şi decoraţiuni, este mult mai bine reprezentat în cadrul parcurilor comerciale.
În ceea ce priveşte veniturile retailerilor, acestea pot fi şi cu 50% mai ridicate în Bucureşti compativ cu restul ţării.
Dacă în Capitală nu este ceva neobişnuit să fie înregistrate venituri de peste 10.000 euro/mp/an, în provincie veniturile de peste 6.000 euro/mp sunt destul de rare.
Rata de neocupare a spaţiilor de retail este mult mai scăzută în Bucureşti faţă de restul ţării, sub 5%.
În 2013 venitul mediu al bucureştenilor a fost de 512 euro, comparativ cu 310 euro în restul ţării. Diferenţa între puterea de cumpărare a bucureştenilor şi a locuitorilor din restul ţării a fost de 40%. De asemenea Bucureştiul a înregistrat în 2013 una dintre cele mai reduse rate ale şomajului din Europa, 2%.