Oferte locuri de munca top

Chiriasii ANL se unesc pentru a-si apara interesele

Chiriașii din blocurile ANL au început demersurile necesare pentru înființarea Asociației pentru Apărarea Drepturilor Locatarilor “Blocuri ANL”.

Scopul asociației este apărarea intereselor persoanelor care au calitatea de chiriași în raport cu activitatea autorităților locale și centrale care construiesc și administrează imobile ANL, inclusiv privind modalitățile și procedura de vânzare a acestor imobile către cei care îndeplinesc condițiile legale.

Cel mai mare dintre proiectele de dezvoltate de ANL este ansamblul de locuințe Henri Coandă care se construiește pe circa 116 hectare, în partea de nord a Capitalei, în zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Băneasa-Comuna Voluntari.

Ansamblul are clădiri nefinalizate și probleme cu rețelele de utilități.

ANL a lansat ieri în licitație publică contractul de lucrări de construcții pentru finalizarea a trei blocuri (A1, A2 și A3). Criteriul de atribuire ales de autoritatea contractantă este ”prețul cel mai scăzut”.

Asociația chiriaților ANL va avea, printre altele, următoarele obiective și activități:

* participarea la activități de verificare a dosarelor pentru obținerea de repartiții în locuințe ANL

* inițierea de sesizări privind nereguli constatate în construirea imobilelor ANL

* initierea de acțiuni în instanță pentru obținerea de despăgubiri ca urmare a neluării unor măsuri ce stau în sarcina primăriilor în calitate de administratori.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus