Oferte locuri de munca top

Chinezii mai au o sansa  la licitatia pentru Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 5

În lupta pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii 5 din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești (km 92+600 – 122+950), ofertanții chinezi au reușit să obțină admiterea unei contestații.

Astfel, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de asocierea China Railway 14th Bureau Co LTD – SC Viaponte Rom SRL – Viaponte, Projetos e Consultoria de Engenharia SA, prin societatea Viaponte Rom SRL București (reprezentată legal prin Vlad Chiotan, în calitate de administrator).

CNSC a anulat, în parte, procesul verbal nr. 13B/410/17.01.2019 și actele subsecvente acestuia, respectiv referirile la oferta depusă de asocierea menționată și la stabilirea clasamentului. Totodată CNSC a obligat CNAIR ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei decizei, să reevalueze oferta depusă de asocierea China Railway.

Astfel, această asocierea își crește șansele de a fi desemnată câștigătoarea contractului.

Asocierea a solicitat anularea deciziei autorităţii contractante prin care oferta sa a fost exclusă din procedură. Totodată, constructorii chinezi au solicitat procedurii de atribuire din stadiul la care era în momentul excluderii ofertei sale.

În cadrul aceleiași proceduri de atribuire, și societatea Tirrena Scavi SpA Italia a depus o contestație, solicitând constatarea acceptabilității și conformității ofertei sale și, în subsidiar, obligarea autorității contractante la declararea ofertei sale ca fiind acceptabilă. Ulterior, această societate și-a retras contestația.

Tirrena Scavi este reprezentată legal prin Roberto Brunetti, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și prin Moren Dakoli, în calitate de persoană împuternicită și convențional, prin SCA Șoimulescu, Soltan & Asociații.

La rândul său, societatea Astaldi SpA Italia, în calitate de ofertant a cărui ofertă a fost declarată admisibilă, a formulat câte o cerere intervenție pentru fiecare dintre cele două contestații.

Astaldi este reprezentată legal prin dl. Pier Luca Canino și convențional, prin SCA Țuca Zbârcea & Asociații. CNSC a respins cererea de intervenție a Astaldi.

Lucrările pentru Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești km 92+600 – 122+950 au fost estimate la o valoare de 1,8 miliarde de lei. Traseul autostrazii va începe în zona localității Curtea de Arges, continuând apoi paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Traseul acestei secțiuni este amplasat în județul Argeș și are o lungime de 30.35 km.

 

 

 

Citiți și:

O multinationala investeste intr-o noua unitate de productie in Romania

360 noi apartamente, in curs de autorizare   

In luna mai va demara un proiect ce va  cuprinde 5 blocuri cu cate 7 niveluri

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

 

Sus