Oferte locuri de munca top

CFR pregateste modernizarea a peste 605 km c.f.

Pentru modernizarea liniilor și instalațiilor din Complexul Feroviar București, conform standardelor europene și cerințelor tehnice de interoperabilitate la nivelul rețelei feroviare românești, va fi elaborat studiul de fezabilitate.

În acest sens, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat cu Asocierea ISPCF SA – Baicons Impex SRL un contract în valoare totală de peste 20,74 milioane lei (fără TVA).

Strategia CNCF CFR SA de modernizare a Complexului Feroviar București cuprinde următoarele zone de analiză și dezvoltare:

* Complexul Feroviar București Nord – în lungime de 156,055 km;

* Inelul Feroviar București – în lungime de 316,323 km;

* Conexiunile cu Inelul Feroviar București – în lungime de 133,348 km.

Un nou pod de cale ferata va fi construit cu peste 700 mii euro

O atenție deosebită se va acorda Complexului Feroviar București Nord, care deservește cea mai mare parte a traficului feroviar actual.

Restul infrastructurii feroviare va fi, de asemenea, analizată pentru a identifica cererea potențială de trafic și funcționalitățile viitoare (noile servicii sub-urbane/peri-urbane de călători sau ca by-pass pentru traficul de marfă pe Inelul Feroviar București etc.) pentru fiecare linie/stație care face parte din Nodul Feroviar București, precum și strategia optimă de funcționare și exploatare a rețelei feroviare a Complexului, atât pentru trenurile de pasageri, cât și pentru cele de marfă.

Modernizarea infrastructurii feroviare și implementarea unui Centru de Management al Traficului la nivelul Complexului Feroviar București vor reduce considerabil durata de traversare a centurii feroviare a Bucureștiului, asigurând un timp de parcurs mult mai redus și fără opriri pentru transportul de marfă, precum și un volum de mărfuri crescut, comparativ cu situația actuală.

Sursa de finanțare va fi asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de Stat. Durata contractului este de 21 de luni.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus