Solplanet x AeroFix

CEZ Distribuţie va face investitii de 153 de mil. euro în următorii doi ani

CoolingReducerea pierderilor de reţea, îmbunătăţirea eficienţei şi instalarea de smart contoare, precum şi restructurarea bugetului companiei pentru a optimiza structura capitalului sunt obiective incluse în programul de investiţii al CEZ Distribuţie.

Compania de energie electrică CEZ Distribuţie demarează un program de investiţii în perioada 2015 – 2016 cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Valoarea finanţării BERD se ridică la 675 de milioane de lei, echivalentul a peste 153 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare.

Împrumutul va avea două tranşe prima dintre ele de 281 de milioane de lei aproximativ 64 de milioane de euro acordată direct de BERD şi o a doua tranşă 393 de milioane de echivalentul a 89 de milioane de euro în contul participanţilor la sindicalizare.

CEZ Distribuţie are 1,4 milioane de clienţi în regiunea Olteniei. Compania aparţine CEZ Group cu sediul în Cehia şi operaţiuni în sud-estul Europei şi Turcia.

“Am susţinut reforma sectorului de electricitate pentru mai mulţi ani şi suntem bucuroşi să putem continua cu acest împrumut. Introducerea contoarelor smart şi crearea unei baze pentru grile inteligente va fi un pas major înainte şi va conduce către o eficienţă crescută în beneficiul companiei, al clienţilor şi al mediului”, a declarat Nandita Parshad, director pentru proiecte de Energie Electrică al BERD.

Reprezentanţii CEZ Distribuţie au mai precizat că vor continua modernizarea grilei de distribuţie ca urmare a angajamentelor de acum 10 ani la intrarea pe piaţa românească şi vor optimiza procesele interne pentru servicii de înaltă calitate.

România este a şasea ţară după volumul investiţiilor acordate de BERD în 2014, cu aproape 600 de milioane de euro investite. Până în prezent BERD a investit peste 7 miliarde de euro în această ţară şi a mobilizat peste 14 miliarde din alte surse de finanţare.

Sus