Oferte locuri de munca top

Cetatea Deva, refacuta cu bani europeni

A fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”.

Proiectul are valoare totală de 21.996.485 lei, inclusiv (echivalentul a 4.724.940 de euro), dintre care: 4.630.441euro – valoarea asistenței nerambursabile solicitate;

94.498 euro- valoarea cofinanțării Municipiului Deva.

Perioada de implementare a proiectului: iulie 2019 – august 2023.

Perioada de execuție a lucrărilor și recepția la terminarea lucrărilor: 37 de luni, estimate a se desfășura în intervalul aprilie 2020 – mai 2023.

Principalele lucrări ce vor fi executate:

-SECTOR A: Turn poartă – reabilitare volumetrică (construcția are două nivele de vizitare, în care vor fi expuse litografii de epocă și alte imagini istorice cu Cetatea Deva).

-SECTOR B: Latura de Vest (Turnul de Vest, cisterna, zidurile de fortificație cu drum de strajă, din piatră) – lucrări de curățare a zidurilor, injectări, plombări, consolidări

-SECTOR C: Latura de Est (decantorul, fosta magazie de arme, zidurile de delimitare a Incintei I).

-SECTOR D1: Zona Palat Princiar („inima” Incintei I) și cele două pivnițe de la nivelul inferior – – lucrări de curățare a zidurilor, injectări, plombări,.

-SECTOR D2: Laturile de Sud (parțial) și de Est (parțial) ale Palatului – care cuprind pivnițele nr. 3 și nr. 4 și camera de legătură dintre curtea mare și curtea mică.

-SECTOR E: zona de Nord a Incintei I. Încăperile adiacente zidului de Nord  sunt primele construcții pe care le percepe vizitatorul care intră în Incinta I. Pentru că se află în stare avansată de degradare, zidurile acestora vor fi desfăcute și reconstruite până la cota de coronament propusă în proiect (între 1,2 și 2,2 metri înălțime).

-Lucrările exterioare vizează 3 zone: curtea mare, curtea mică și zona de legătură dintre cele două curți (fostul corp de Est al garnizoanei).

De asemenea, proiectul include realizarea iluminatului (general, de securitate și arhitectural), precum și digitizarea monumentului.

 

Citiți și:

Un cunoscut dezvoltator pregateste un cartier la malul marii  

 

Ansamblu mixt, in pregatire in Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus