Solplanet x AeroFix

Certificate negative: C.N.I. nemultumita de patru constructori

Compania Națională de Investiții SA (C.N.I.) a emis certificate negative pentru patru constructori care nu au realizat în mod corespunzător contractele câștigate.

Emiterea de certificate negative este o procedură folosită pentru responsabilizarea constructorilor, dar efectul este limitat din cauză că sunt emise și anunțate cu foarte mare întârziere față de datele de îndeplinire a obligațiilor contractuale.

Constructorii penalizați acum au avut contracte de proiectare și execuție lucrări în județele Olt, Teleorman, Iași și Călărași.

Lucrările au o valoare totală de 2,5 milioane euro.

* Consolidare și refuncționalizare clădiri existente, construire lumânărar și foișor la Mănăstirea Sfântul Mercurie Plătărești, județul Călărași

De acest proiect s-a ocupat o asociere de firme condusă de Gruppo Sinopia Restaurări SRL București, în baza contractului semnat în august 2020.

Valoarea contractului este de 8.745.984 lei, fără TVA.

Termenul contractual de finalizare a lucrărior de proiectare este depășit începând cu data de 31 decembrie 2020.

CNI va percepe penalități de întârziere pentru fiecare zi de întârziere de la data termenului de finalizare a lucrărilor de execuție și până la data îndeplinirii efective a obligațiilor de finalizare a lucrărilor contractate, respectiv predarea documentației tehnice, a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție.

Constructie cu peste 16 mii mp, in planul unui mare dezvoltator logistic

* Consolidare și modernizare biserica cu Hramul Izvorul Tamăduirii construire anexă socială și clopotniță – Parohia Rotundă I, Județul Olt

Certificatul negativ a fost emis pentru Rolanda Antrepriza Constructii Civile SRL din București.

Contractul a fost semnat în luna iulie 2019, la o valoare de puțin peste 2 milioane lei, fără TV.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor de execuție este depășit, susține CNI, începând cu data de 11 octombrie 2021.

Autoritatea contractantă va percepe penalități de întârziere pentru fiecare zi de întârziere de la data termenului de finalizare a lucrărilor de execuție.

* Reparații capitale și consolidare Biserica cu Hramul Schimbarea la Față, comuna Mavrodin, județul Teleorman

Contractul de proiectare și execuție pentru acest obiectiv a fost atribuit firmei Cliduncon SRL,din Orșova, Mehediniți, în 17 august 2020 la valoarea de 1.076.957 lei, fără TVA.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor de execuție este depășit începând cu data de 18 mai 2022.

CNI SA va percepe și în acest caz penalități de întârziere pentru fiecare zi de întârziere de la data termenului de finalizare a lucrărilor de execuție.

* Construire anexă socială Biserica Pogorârea Sf. Duh, Parohia Valea Ursului, localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași, racorduri utilități, organizare de șantier

CNI a semnat contractul în data de 23 septembrie 2021 cu societatea Icoprest Construct SRL din Negrești, Vaslui.

Reprezentanții CNI susțin că documentația economică ce stă la baza Proiectului Tehnic nu este în concordanță cu oferta câștigătoare.

Contractul are valoarea de 806.110 lei, fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus