Oferte locuri de munca top

Certificat negativ si pentru lipsa de interes a constructorului

Autoritățile contractante au început să capete curaj în a semnala problemele pe care le au cu unii constructori. În acest sens au la dispoziție instrumentul certificatelor negative.

Aceasta este situația într-un contract pentru modernizarea unor drumuri de interes local. Proiectul, aflat deja la a doua încercare de finalizare a lucrărilor, este în întârziere față de graficul de execuție stabilit.

Este vorba despre contractul Modernizare drumuri de interes local în comuna Itești, Județul Bacău – lucrări rămase de executat, lansat în licitație de Consiliul Local al  Comunei Itești. Acesta a emis antreprenorului un certificat negativ.

Contractul a fost semnat în luna iunie 2022 cu Cardinal Infrastructură SRL București și a fost prelungit în iunie anul acesta.

Valaorea contractului este de 1,4 milioane euro (6.936.977 lei, fără TVA).

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 19 iunie 2023, iar termenul de finalizare este 16 decembrie 2023.

Dar până în luna august 2023 progresul fizic înregistrat este de 15%.

Autoritatea contractantă susține că antreprenorul nu s-a încadrat în graficul de execuție, a degradat lucrărilor deja executate și a fost lipsit de interes pentru îndeplinirea prevederilor contractuale.

Oferta reevaluata pentru lucrari de intretinere a drumurilor nationale

Contractul vizează lucrările rămase de executat după expirarea contractului de execuție cu Rom-Gan Construct SRL.

Lungimea totală a drumurilor prevăzute pentru modernizare este de 6.707 m.

Lucrările prevăzute sunt următoarele:

– Obiectul nr. 1 – Modernizare drum comunal DC5, sat Itești, Ciumași – lungime drum care se modernizează L=3747 m; lățime carosabil amenajat lc = 5.50 m; acostamente 2 x 0.75m;

– Obiectul nr. 2 – Modernizare drum sătesc DS680, sat Itești – lungime drum care se modernizează L=1240 m; lățime carosabil amenajat lc=4.00 m; acostamente 2×0.5m;

– Obiectul nr. 3 – Modernizare drum comunal DC91, sat Itești; lungime drum care se modernizează L=1720 m; lățime carosabil amenajat lc=5.50 m; acostamente 2×0.75m.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus