Oferte locuri de munca top

Certificat negativ pentru legatura Autostrada A1 si DN 69 Tmisoara – Arad

Drumul de legătură dintre Autostrada Vestului A1 și DN 69 Timișoara – Arad este în lucru, dar sunt multe probleme în deularea acestui contract în valoare de circa 47 milioane de euro.

Contractul a fost încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu constructorii italieni de la Todini Costruzioni Generali S.p.A.

Autoritatea contractantă este nemulțumită de nerespectarea clauzelor contractuale de către antreprenorul italian, de altfel singurul ofertant pentru acest contract.

Valoarea contractului de proiectare și execuție a fost actualizată în februarie anul acesta la peste 232,62 milioane lei fără TVA (o creștere de 22,71%, față de cea pentru care a fost semnat în urmă cu doi ani, în februarie 2021).

Proiectul prevede realizarea unui drum cu lungimea totală de 9,90 km, a șase pasaje și două poduri, precum și a trei noduri rutiere

La începutul lunii mai stadiul fizic al lucrărilor era de 22,79%, în condițiile în care lucrările au început în vara anului trecut.

Potrivit contractului, termenul de finalizare era aprilie 2023, dar contractul a fost modificat iar durata de execuție a fost prelungită până în 12 septembrie 2023. Și noul termen pare greu de respectat.

După ce în noiembrie anul trecut au fost finalizate lucrările în vederea descărcării de sarcină arheologică, stadiul de execuție ajunsese la circa 20,2% la începutul lunii decembrie. Avansul la numai 22,79% înregistrat la începutul lunii mai arată că sunt probleme în derularea acestui contract.

Constructori italieni incep lucrarile la un proiect rutier de circa 49 mil euro

Situația este destul de tensionată între constructori și autoritatea contractantă.

Antreprenorul italian a inițiat și un proces în instanță împotriva CNAIR.

Anul acesta Supervizorul a analizat documentația pusă la dispoziție de către Antreprenor și Programul de Execuție Detaliat actualizat și revizuit, solicitând de două ori Antreprenorului să îl retransmită completat și/sau corectat.

De asemenea, Beneficiarul s-a considerat îndreptățit să perceapă Antreprenorului penalități.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus