Oferte locuri de munca top

Cereri mai mari de 11 ori decat bugetul alocat pentru dezvoltarea retelelor de gaze naturale

Cererile de finanțare depuse pentru lucrări la rețele de gaze naturale sunt de aproape 11 ori mai mari față de suma alocată în apelul de proiecte Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Astfel, în cadrul apelului de proiecte finanțate prin POIM au fost depuse 243 de cereri de finanțare în valoare de 2,56 miliarde euro, în timp ce bugetul alocat este de 117,64 milioane euro, cu o limită de supracontractare de 235,29 milioane euro.

Procesul de evaluare a cererilor se desfășoară în două etape.

În prima sesiune, care a avut deja loc, sunt evaluate proiectele depuse în perioada 17.08 – 17.10.2020, iar în a doua sesiune vor fi evaluate proiectele depuse în perioada 18.10  – 31.12.2020.

În cadrul primei sesiuni au fost depuse spre evaluare 24 de cereri de finanțare, iar în urma etapei de verificare administrativă și a eligibilității, 10 din cele 24 de cereri de finanțare au fost admise și au trecut în etapa de evaluare tehnico-economică.

AM POIM estimează că până la mijlocul lunii februarie ar putea fi finalizată și această etapă de evaluare. Proiectele care vor obține cel puțin 80 de puncte și care se vor încadra în bugetul limită de contractare al apelului vor intra direct în etapa de contractare, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

Totodată, AM POIM estimează că în ultima parte a lunii februarie va începe procesul de evaluare pentru cele 219 cereri de finanțare depuse în sesiunea a doua a apelului de proiecte. În funcție de disponibilitățile bugetare rezultate în urma finalizării procesului de evaluare se va analiza oportunitatea redeschiderii apelului de proiecte.

Prin apelul de proiecte Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale pot fi finanțate lucrări de dezvoltare a rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

 

Sus