Oferte locuri de munca top

Cereri de servicii de proiectare din partea municipiului Iasi

Municipiul Iași pregătește lansarea de proceduri de achiziție publică pentru servicii de întocmire a studiilor de fezabilitate în vederea modernizării unor interese de obiectiv local.

Mai exact, este vorba de reabilitatea unui monument istoric și realizarea unei săli de sport în cadrul unei unități școlare din municipiul Iași.

Casa Callimachi

Conducerea Primăriei Iași a decis reluarea demersurilor de consolidare și reabilitare a Casei Callimachi – Ghica de pe strada Cuza Vodă, nr. 41, astfel încât să poată fi redată circuitului cultural și istoric al orașului.

În acest scop, în perioada imediat următoare va fi lansată o licitație pentru contractarea unui proiectant care să realizeze expertiza tehnică și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru clădirea – monument istoric.

Procedura de achiziție va avea o prevedere financiară de 130.000 lei, iar câștigătorul va avea la dispoziție opt luni pentru a furniza documentația.

Pe 31 octombrie 2018 Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și reabilitarea Casei Callimachi – Ghica. Valoarea proiectului era estimată atunci la 17.498.679 lei, iar durata de execuție la 24 de luni. Aceste valori și termene ar putea suferi modificări în urma noii expertize.

Potrivit fişei de imobil, clădirea a fost primul sediu al universităţii ieşene, din 1860 până în anul 1897, când a fost inaugurată clădirea din Copou. Imobilul a fost retrocedat în 2006 în baza unei sentințe judecătorești. Pe lângă sediul PNȚCD, în trecut în clădire au funcționat Centrul de Istorie și Civilizație Europeană al Academiei Române – Filiala Iași, Uniunea Artiștilor Plastici și Asociația Veteranilor de Război.

Municipalitatea a cumpărat Casa Callimachi – Ghica în anul 2017, pentru suma de 3,7 milioane de lei.

Manopera pentru amenajari interioare, la acelasi pret de anul trecut

Sală de sport pentru o școală gimnazială

De asemenea, municipalitatea intenționează ca în cadrul programului general de creare / modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare să includă și construirea unei săli de sport moderne pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”.

În perioada imediat următoare va fi organizată o licitație pentru a găsi un proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate a investiției.

După ce indicatorii tehnico-economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție.

Tot la Școala „Otilia Cazimir” primăria va moderniza și terenul de sport. Acesta este inclus într-un contract de modernizare a 21 de terenuri de sport ale unităților școlare, contract încheiat cu Adru Solution SRL pentru o sumă de peste 12,25 milioane lei.

În prezent continuă lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari. Lucrările se vor termina în acest an și sunt făcute de Prima Construct SRL, în cadrul unui contract în valoare de circa 2,3 milioane lei.

De asemenea, la începutul acestui an Primăria a semnat un contract cu asocierea Prima Construct SRL – Refconsteel SRL pentru construirea de săli de sport la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2,98 milioane lei), „Alexandru Vlahuță” (2,84 milioane lei) și „George Coșbuc” (2,87 milioane lei). Cele trei săli vor fi finalizate în cursul anului viitor.

Pe viitor, vor fi construite săli de sport și la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

 

Sus