Oferte locuri de munca top

Cereri de 5 ori mai mari decat bugetul alocat Programului de consolidare seismica

La doar o zi de la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic au fost depuse cereri pentru sume ce cumulează de peste cinci ori bugetul alocat acestui program.

În doar 24 de ore au fost depuse 187 de cereri, în valoare de 3,66 miliarde de lei, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Valoarea solicitată depășește bugetul alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament.

Circa 65% din cereri, în valoare de 2,77 miliarde de lei, sunt pentru clădiri multietajate cu destinație principală de locuință, iar restul, în valoare de 888,24 milioane de lei sunt pentru clădiri de interes și utilitate publică, aflate în proprietatea sau administrarea autorităților și instituțiilor administrației publice centrale sau locale.

Noul Program prevede, pentru anul 2023, finanțare de 100%.

Ajustarea preturilor contractelor: si profitul constructorilor va fi ajustat

Ministerul nu cere cofinanțare nici de la locatari, nici de la autoritățile locale sau centrale.

Termenul limită de depunere a cererilor de finanțare este 20 februarie 2023, ora 23:59, urmând ca, în 30 de zile de la expirarea acestui termen.

În limita creditelor de angajament aprobate anual cu această destinație, MDLPA întocmește listele-sinteză cu obiective propuse spre finanțare pe fiecare subprogram, liste care se vor aproba prin ordin de ministru.

Programul este unul multianual, de interes și utilitate publică și sunt incluse atât clădirile de locuințe multietajate, cât și clădirile publice, încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII. Cererile de finanțare pot fi depuse de autoritățile publice locale și centrale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus