Oferte locuri de munca top

Cererea de spatii comerciale in crestere in Europa

DSC04685Segmentul comercial continua sa inregistreze cele mai mari cresterii in ceea ce priveste gradul de ocupare al spatiilor pe piata imobiliara europeana.
Volumul spatiilor ocupate de actorii din retail a crescut cu 39% in lunile aprilie-iulie. In acelasi timp tranzactiile din retail au ajuns la o valoare de aproape 15 miliarde de euro in perioada precizata, cel mai bun rezultat din 2007 pana acum, potrivit unui studiu al Europa Property.
“Tendinta de imbunatatire a pietei se poate observa insa cheia pentru dezvoltarea pietei au fost intotdeauna produsele de buna calitate. Pana acum pietele centrale au ridicat nivelul pietei insa cea mai mare schimbare s-a resimtit in sudul Europei si in principal in Spania, in prezent una dintre cele mai dinamice si dificile piete din Europa.”, a declarat Mike Rodda, director al EMEA Retail Capital Markets.
Germania, Marea, Britanie si Franta au cumulat in prima parte a anului 64% din piata de retail. Pietele sudice si-au crescut cota de piata de la 7 la 10% in timp ce tarile nordice au crescut de la 3 la 8%.
In privinta perspectivelor specialistii estimeaza acelasi trend ascendent in urmatoarele luni pentru pietele din Centrul si Sudul Europei. “Proiectele din Europa Centrala si de Est arata acum mai interesant, chiriile scad in toate partile si nesiguranta din Ucraina creste, prevad o crestere pe aceste pieta in urmatorul an“, a mai precizat Mike Rodda, citat de Europa Property.

Sus